TUSCULUM Karlovy Vary – Restaurace, kavárna, čajovna a penzion

RESTAURANT & PENSION

Chef Club – Gastronomie z první linie

Jak připravují kachní speciality v restauraci Tusculum? To jsme se dozvěděli při natáčení reportáže v rámci našeho projektu Gastronomie z první linie. Jak připravujete kachnu vy? Zveřejnil(a) Chef Club – klub profesionálních kuchařů dne 6. prosinec 2016

Vánoční dárek

Přijďte si odpočinout od předvánočního shonu. Udělejte radost sobě nebo svým blízkým zakoupením dárkového poukazu.

Symposium Culinary Prague

Po roce se naši kuchaři Pavel Provázek a Václav Balhar, opět zúčastnili této gastronomické akce roku. Letošní kuchařské hvězdy, které dorazily do Prahy, byli Albert Adria * (El Barri, Barcelona), Jan Hartwig** (Ateliér, Mnichov), Paul Pairet (Ultraviolet, Shangai), René Frank (Coda, Berlín), San-Hoong Degeimbre** (L’air du temps, Belgie), Magnus Ek**

Continue reading…

Svatomartinské menu

SVATOMARTINSKÉ MENU 11.11. Husí paštika, domácí brioška Husí kaldoun Husí roláda, červené zelí s malinami, kysané zelí, lokše Buchty s povidlama Cena: 690,- Kč Nutné rezervovat  

ZAČÍNÁME S PÁTEČNÍMI DEGUSTAČNÍMI MENU

Vážení přátelé, na žádost mnohých z vás, jsme se rozhodli věnovat pátky degustačním večerům. Tento pátek si můžete pochutnat na výběru z našeho stávajícího menu. Samozřejmostí je párování s víny a nebo s nealko nápoji. Menu se podává od 18 hodin. Doporučujeme si rezervovat stůl. PÁTEČNÍ DEGUSTAČNÍ MENU Amuse bouche

Continue reading…

Recept: Pražská šunka, křen, tvaroh

Pokud máte rádi klasický český předkrm šunkovou rolku s křenem. Tady máte modernější a velmi jednoduchou verzi tohoto pokrmu od našeho šéfkuchaře Pavla Provázka. Na 5 porcí budete potřebovat 500 g měkkého tvarohu, 100 g kysané smetany, 50 g šlehačky, 400 g pražské šunky, 1 g bílého pepře, 2 g mořské

Continue reading…

Pátek 5. 8. 2016 grilujeme od 18 hodin.

Grilovaná zelenina, bagetka s pestem 165 Kč ·· Pstruh s bylinkami, salát, bagetka s česnekem 240 Kč ·· Hovězí burger, domácí briošška, okurčička, pažžitková majonéza 195 Kč ·· Telecí steak, nové brambory, ajvar 350 Kč

Bezinková panna cotta s jahodami a kokoskou

Je tady sezóna bezinek a jahod a tak náš šéfkuchař Pavel Provázek upravil  recept panna cotty do nového menu. Bezinkový sirup 30 bezových květů 4 citróny 1 kg krupicového cukru Nejprve si musíme připravit bezinkový sirup. Do 2 litrů vychladlé převařené vody dáme oprané bezinkové květy. Přidáme omyté a na

Continue reading…

VÁŽENÍ A MILÍ HOSTÉ,

       jsme velmi potěšeni, že jste si vybrali právě naši rodinnou restauraci, původně čajovnu,  založenou v roce 1997.       Připravujeme pro Vás pokrmy vždy  z čerstvých, sezónních surovin a nepoužíváme žádné průmyslové polotovary. Klademe důraz  na masa z volného chovu od místních farmářů, stejně jako vejce a zeleninu. Všechna

Continue reading…

Recept Pavla Provázka na terinku z uzeného pstruha.

Vybrali jsme pro Vás další snadný recept našeho šéfkuchaře. Dodavatel Kv Ryby nám vozí pstruhy uzené na bukovém dřevě. Vyzkoušejte náš recept na terinku. Budeme potřebovat maso 5 uzených pstruhů, 0,5 l smetany, sůl, býlí pepř, kopr, citrónovou kůru, 5 plátků želatiny. Namočíme želatinu do studené vody. Obereme maso pstruhů

Continue reading…

Sorbet ze smrkových výhonků

Máme pro vás další velmi jednoduchý recept našeho šéfkuchaře Pavla Provázka. V květnu a červnu se sbírají výhonky ze smrku. Do velké sklenice dejte asi 3 cm vrstvu výhonků ze smrku a na ni slabou vrstvu cukru a plátky citrónu. Takto pokračujte, až celou lahev naplníte. Uzavřete a nechte na okně

Continue reading…

Recept Pavla Provázka na chřestové ragú s fermentovanou ředkvičkou.

Než skončí chřestová sezóna, prozradíme Vám jednoduché a rychlé jídlo z jarních surovin. Může se podávat samostatně, ale je vhodné i jako příloha k rybám či drůbežím masům. 4 porce 500 g zelený chřest 200 g řapíkatý celer 150 g jarní cibulka 20 g bylinky 2 g sůl 2 g bílý pepř

Continue reading…

Certifikát výjimečnosti 2016

  RESTAURACE TUSCULUM ZÍSKALA OD TRIPADVISORU CERTIFIKÁT VÝJIMEČNOSTI PRO ROK 2016 Certifikát výjimečnosti vyznamenává podniky v pohostinství, které dlouhodobě poskytují skvělé služby. Ocenění je udělováno zařízením, která v minulém roce získávala od cestovatelů na TripAdvisoru konzistentně skvělé recenze. Děkujeme Vám.  

Jarní menu Radka Davida

Karlovarská pobočka Asociace kuchařů a cukrářů České republiky pořádala v Restauraci Sweet Orient hotelu Carlsbad Plaza  seminář – Jarní menu Radka Davida. To neuniklo našemu šéfkuchaři Pavlu Provázkovi a tak sdílíme fotky s akce. Lektor Radek David je šéfkuchař restaurace La Veranda-Praha, Babiččina zahrada, La Veranda-Kyjev, síť restaurací Oliva-Kyjev, kapitán kuchařského

Continue reading…

Nový porcelán

Máme nový porcelán. Jsme restaurace, která si zakládá na lokálních surovinách a dodavatelích. A proto jsme zvolili karlovarskou porcelánku G. Benedikt.

Recept šéfkuchaře Pavla Provázka na jesetera z karlovarských sádek KV Ryby

Tentokrát jsme vybrali recept z aktuálního menu restaurace Tusculum. Filet z jesetera, polenta, zeleninové ragú, bazalková majonéza Recept na 4 porce 600 g filetu z jesetera 200 g polenty 500 ml mléka 100 g másla 40 g sýra Gran Moravia 1 lžička soli 1 lžička  čerstvě mletý pepř 1 svazek bazalky 2

Continue reading…

Recept Pavla Provázka na pstruha z karlovarských sádek KV Ryby

Jedno ze tří témat posledního ročníku Grand Restaurant Festivalu bylo „objevujme nové chutě“. Šéfkuchař restaurace Tusculum spojil českého pstruha a houby s asijskými ingrediencemi kafírových listů, citrónové trávy a kokosového mléka. Filet ze pstruha, raviola s houbami a rybí omáčka z kafírových listů a citrónové trávy Recept na 4 porce Těsto : 200g semolínová

Continue reading…

Velikonoční menu

Velikonocům se říká také svátky jara a tomu se přizpůsobuje velikonoční tabule. K Velikonocům neodmyslitelně patří maso z mláďat, vajíčka a jarní zelenina. A přesně tohle všechno najdete i v našem menu, které jsme pro vás připravili. Menu budeme podávat od pátku 25.3. do pondělí 28.3. Přijďte ochutnat: Terinku z

Continue reading…

Rezervujte si pětichodové menu s francouzskými víny. Goût de / Good France

Jak jsme již dříve informovali naše restaurace byla spolu s 10 dalšími podniky v České republice vybrána k účasti na projektu Goût de / Good France. Této události oslavující francouzskou gastronomii se 21. března 2016 zúčastní  1 500 restaurací z celého světa. Rezervace zde. Pokud si budete rezervovat stůl online,

Continue reading…

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien