RESTAURANT TUSCULUM | Karlovy Vary

RESTAURANT

Degustační asijské menu 6.10.2017

Přijďte v pátek 6.10. do Tusculum na Asijské degustační menu. Náš tým, v čele s šéfkuchařem Pavlem Provázkem, pro vás připraví ochutnávku asijské kuchyně. Indie, Japonsko, Vietnam a Thajsko nikdy nebudou tak na dosah. Začínáme od 18 hodin, rezervujte již dnes těšíme se na Vás. Při rezervaci poznámka „asie“.  

Continue reading…

Kniha Kulinářské cesty po české republice

Restaurace Tusculum v Karlových Varech se nachází v centru historické části města, jen pár kroků od Mlýnské kolonády a léčebných pramenů. Dům zvaný „Tusculum“, v němž restaurace sídlí, byl postaven už v roce 1865 a majitelé se rozhodli název uchovat i pro restauraci. Původně byl podnik vůbec první čajovnou v Karlových Varech.

Continue reading…

Sezónní limonády v restauraci Tusculum

Důležitou součástí z naší široké nabídky jsou domácí limonády, které si sami vyrábíme podle sezónních možností. Na jaře se zaměřujeme především na sirup z výhonků ze smrčků, bezinkový, šeříkový, levandulový, mátový a také ze sedmikrásek. V létě si vychutnáte limonády z jahod, okurek, borůvek, rybízu, melounu, meruňky, nektarinek, lesních plodů

Continue reading…

Český rozhlas|Pochoutky|Pop-up menu#1|Tusculum

Tajemná večeře na neznámém místě. Pop-up restaurace slibují nevšední zážitek Nevíte, kam konkrétně půjdete, ani co se bude podávat. Koncept gastronomických pop-up večerů si hraje s momentem překvapení a má prakticky neomezené možnosti. Dobrodružní strávníci mohou dostat klidně až v den akce zprávu, kde se jednodenní akce koná. A může

Continue reading…

Certifikát výjimečnosti 2017

RESTAURACE TUSCULUM ZÍSKALA OD TRIPADVISORU CERTIFIKÁT VÝJIMEČNOSTI PRO ROK 2017 Certifikát výjimečnosti vyznamenává podniky v pohostinství, které dlouhodobě poskytují skvělé služby. Ocenění je udělováno zařízením, která v minulém roce získávala od cestovatelů na TripAdvisoru konzistentně skvělé recenze. Děkujeme Vám.

Pop-up menu #1 | Tusculum

Karlovarští šéfkuchaři Pavel Provázek (Restaurant Tusculum), Lukáš Paluska (Carlsbad Plaza), Rudolf Špaček (Hotel Salvator) a Magda Betlachová (Bistro Pelant),připravili zážitkové menu s 10 chody, vinným párováním a hudební selekcí Špagyho a Silent Cuta. Do posledního místa vyprodaná akce Pop-up menu #1 dopadla skvěle, skončila aplausem hostů. Děkujeme za fotografie Tomáši

Continue reading…

Pop-up menu

Náš šéfkuchař Pavel Provázek oslovil několik známých karlovarských kuchařů k uspořádání společného degustačního menu. Jako první bez váhání nápad přijali Rudolf Špaček (Hotel Salvator), Lukáš Paluska (Carlsbad Plaza) a Magda Betlachová (Bistro Pelant). O této akci s názvem Pop-up menu se postupně odkrývali podrobnosti. Teď už je vše prozrazeno a

Continue reading…

Velikonoční menu 15.4. – 17.4. | 600 Kč

Krém z medvědího česneku, zastřené vejce 65 Kč Husí foie gras, hráškové pyré, redukce z pomeranče a zázvoru 240 Kč Jehněčí ragů, špenátová nádivka v listovém těstě 360 Kč Velikonoční mazanec 55 Kč

Zlatý kuchař – Volba veřejnosti 2016

Chcete li hlasovat pro našeho šéfkuchaře v anketě Zlatý kuchař. Stačí na http://gastroahotel.cz/zlaty-kuchar-hlas-verejnosti-2016/  v nominaci vyplnit Pavel Provázek a restaurace Tusculum.

Michelinský šéfkuchař Pierre Leotard opět u nás v Tusculum

Děkujeme našim zaměstnavatelům, že nám umožňují se neustále rozvíjet. Opět jsme mohli v restauraci přivítat michelinského French chefa Pierra Leotarda. Pierre nás tentokrát zasvětil do přípravy kachních a husích foia gras na francouzský způsob a výborných desertů. Rovněž přislíbil účast na tématickém večeru, který pro Vás připravujeme. Těšíme se ,že

Continue reading…

Skončil VIII. ročník Grand Restaurant Festivalu

93 restaurací z 36 měst a ze všech 14 krajů, které byly vybrány z celostátní nezávislé ankety Maurerův výběr Grand Restaurant, připravovalo od poloviny ledna do konce února 2017 speciální degustační menu za zvýhodněnou cenu. Kuchaři z celé republiky se nechali inspirovat tématem letošního ročníku “Baroko na talíři” Druhá  účast

Continue reading…

Sobota 4.3.2017 zavřeno

Trénink, školení Pierre Léotard – Training and Consulting company in French gastronomie

Představujeme naše dodavatele #3 | Moštárna Louny

Moštárna Louny Přinášíme vám to nejlepší z vynikajícího ovoce a zeleniny našeho regionu. Vychutnejte si exkluzivní kombinace chutí!

Vážíme si vaší zpětné vazby

Vážení hosté, děkujeme vám za vaše kladné reakce na našich webech. Recenze, hodnocení, známkování a sdílení nám přibývají. Tady nás najdete : TripAdvisor | GrandRestaurant | Restu | Facebook | Instagram | Google+ | Foursquare | Zomato | Twitter | Yelp

Představujeme naše dodavatele #2 | Zephyr

Farma Zephyr Firma je rozložena na rozhraní chebské pánve a Krušných hor v oblasti Smrčiny a Bavorského lesa, přímo na hranici s Bavorskem. Je rozdělena na tři samostatné výrobní jednotky. Na kopci u obce Libá v oblasti LFA je 100% ekologická farma Hůrka u Libé pro odchov krav bez tržní

Continue reading…

Informace o akcích v Tusculum

Restaurace je 14 . 2. od 17 hodin na Valentýna obsazena. Možnost je si stejné menu rezervovat na oběd. Doporučujeme, pokud využijete rezervační portál Restu, psát do poznámek Valentýn. Stále si můžete do konce února rezervovat menu v rámci Grand Restaurant Festivalu na stránkách Maurerův výběr. Také si můžete rezervovat

Continue reading…

Představujeme naše dodavatele #1 | KV Ryby

Prodej živých ryb kvryby.cz Připravujeme pro Vás pokrmy vždy z čerstvých, sezónních a lokálních surovin. Sádky v Karlových Varech čerstvé sladkovodní ryby v té nejvyšší kvalitě.

Valentýnské menu v Tusculum 14. 2. 2017

Amuse bouche · Avokádový tartar s ořechovou brioškou · Mořský vlk v pistáciové krustě s redukcí z paprik · Králíčí roláda, bramborový nok plněný pancettou, zeleninový závitek nebo Štika, kaštanové pyré, batátová sláma, espuma z červené řepy · Dortík Pavlova s citrónovým krémem a malinami 650 Kč K menu láhev

Continue reading…

  • 1 2 4