TUSCULUM Karlovy Vary – Restaurace, kavárna, čajovna a penzion

RESTAURANT & PENSION

Vážíme si vaší zpětné vazby

Vážení hosté, děkujeme vám za vaše kladné reakce na našich webech. Recenze, hodnocení, známkování a sdílení nám přibývají. Tady nás najdete : TripAdvisor | GrandRestaurant | Restu | Facebook | Instagram | Google+ | Foursquare | Zomato | Twitter | Yelp

Představujeme naše dodavatele #2 | Zephyr

Farma Zephyr Firma je rozložena na rozhraní chebské pánve a Krušných hor v oblasti Smrčiny a Bavorského lesa, přímo na hranici s Bavorskem. Je rozdělena na tři samostatné výrobní jednotky. Na kopci u obce Libá v oblasti LFA je 100% ekologická farma Hůrka u Libé pro odchov krav bez tržní

Continue reading…

Informace o akcích v Tusculum

Restaurace je 14 . 2. od 17 hodin na Valentýna obsazena. Možnost je si stejné menu rezervovat na oběd. Doporučujeme, pokud využijete rezervační portál Restu, psát do poznámek Valentýn. Stále si můžete do konce února rezervovat menu v rámci Grand Restaurant Festivalu na stránkách Maurerův výběr. Také si můžete rezervovat

Continue reading…

Představujeme naše dodavatele #1 | KV Ryby

Prodej živých ryb kvryby.cz Připravujeme pro Vás pokrmy vždy z čerstvých, sezónních a lokálních surovin. Sádky v Karlových Varech čerstvé sladkovodní ryby v té nejvyšší kvalitě.

Valentýnské menu v Tusculum 14. 2. 2017

Amuse bouche · Avokádový tartar s ořechovou brioškou · Mořský vlk v pistáciové krustě s redukcí z paprik · Králíčí roláda, bramborový nok plněný pancettou, zeleninový závitek nebo Štika, kaštanové pyré, batátová sláma, espuma z červené řepy · Dortík Pavlova s citrónovým krémem a malinami 650 Kč K menu láhev

Continue reading…

Bilance úspěchů naší restaurace

V roce 2015 naše mateřská firma Sedlecký kaolin a.s. zakoupila farmu v Mírové. Což podpořilo náš koncept lokálních a farmářských produktů o sezónní zeleninu v bio kvalitě z vlastních zdrojů. Na doporučení hodnotitelů jsme byli zařazeni do Maurerova výběru Grand Restaurant. Díky tomu se již podruhé úspěšně účastníme Grand Restaurant

Continue reading…

Grand Restaurant Festival 2017

Darujte nebo snězte sami ! Rezervovat  degustační menu v Tusculum Pěna a panna cotta z uzeného pstruha, ořechová brioška, marinované hořčičné semínko Kachní prso 60°C, bramborová raviola s kysaným zelím, škvarky, jablkové glace Zmrzlina z povidel, pečená čokoláda, sušené brusinky, mandlový písek

Chef Club – Gastronomie z první linie

Jak připravují kachní speciality v restauraci Tusculum? To jsme se dozvěděli při natáčení reportáže v rámci našeho projektu Gastronomie z první linie.

Symposium Culinary Prague

Po roce se naši kuchaři Pavel Provázek a Václav Balhar, opět zúčastnili této gastronomické akce roku. Letošní kuchařské hvězdy, které dorazily do Prahy, byli Albert Adria * (El Barri, Barcelona), Jan Hartwig** (Ateliér, Mnichov), Paul Pairet (Ultraviolet, Shangai), René Frank (Coda, Berlín), San-Hoong Degeimbre** (L’air du temps, Belgie), Magnus Ek**

Continue reading…

Svatomartinské menu

SVATOMARTINSKÉ MENU 11.11. Husí paštika, domácí brioška Husí kaldoun Husí roláda, červené zelí s malinami, kysané zelí, lokše Buchty s povidlama Cena: 690,- Kč Nutné rezervovat  

ZAČÍNÁME S PÁTEČNÍMI DEGUSTAČNÍMI MENU

Vážení přátelé, na žádost mnohých z vás, jsme se rozhodli věnovat pátky degustačním večerům. Tento pátek si můžete pochutnat na výběru z našeho stávajícího menu. Samozřejmostí je párování s víny a nebo s nealko nápoji. Menu se podává od 18 hodin. Doporučujeme si rezervovat stůl. PÁTEČNÍ DEGUSTAČNÍ MENU Amuse bouche

Continue reading…

Recept: Pražská šunka, křen, tvaroh

Pokud máte rádi klasický český předkrm šunkovou rolku s křenem. Tady máte modernější a velmi jednoduchou verzi tohoto pokrmu od našeho šéfkuchaře Pavla Provázka. Na 5 porcí budete potřebovat 500 g měkkého tvarohu, 100 g kysané smetany, 50 g šlehačky, 400 g pražské šunky, 1 g bílého pepře, 2 g mořské

Continue reading…

Pátek 5. 8. 2016 grilujeme od 18 hodin.

Grilovaná zelenina, bagetka s pestem 165 Kč ·· Pstruh s bylinkami, salát, bagetka s česnekem 240 Kč ·· Hovězí burger, domácí briošška, okurčička, pažžitková majonéza 195 Kč ·· Telecí steak, nové brambory, ajvar 350 Kč

Bezinková panna cotta s jahodami a kokoskou

Je tady sezóna bezinek a jahod a tak náš šéfkuchař Pavel Provázek upravil  recept panna cotty do nového menu. Bezinkový sirup 30 bezových květů 4 citróny 1 kg krupicového cukru Nejprve si musíme připravit bezinkový sirup. Do 2 litrů vychladlé převařené vody dáme oprané bezinkové květy. Přidáme omyté a na

Continue reading…

VÁŽENÍ A MILÍ HOSTÉ,

       jsme velmi potěšeni, že jste si vybrali právě naši rodinnou restauraci, původně čajovnu,  založenou v roce 1997.       Připravujeme pro Vás pokrmy vždy  z čerstvých, sezónních surovin a nepoužíváme žádné průmyslové polotovary. Klademe důraz  na masa z volného chovu od místních farmářů, stejně jako vejce a zeleninu. Všechna

Continue reading…

Recept Pavla Provázka na terinku z uzeného pstruha.

Vybrali jsme pro Vás další snadný recept našeho šéfkuchaře. Dodavatel Kv Ryby nám vozí pstruhy uzené na bukovém dřevě. Vyzkoušejte náš recept na terinku. Budeme potřebovat maso 5 uzených pstruhů, 0,5 l smetany, sůl, býlí pepř, kopr, citrónovou kůru, 5 plátků želatiny. Namočíme želatinu do studené vody. Obereme maso pstruhů

Continue reading…

Sorbet ze smrkových výhonků

Máme pro vás další velmi jednoduchý recept našeho šéfkuchaře Pavla Provázka. V květnu a červnu se sbírají výhonky ze smrku. Do velké sklenice dejte asi 3 cm vrstvu výhonků ze smrku a na ni slabou vrstvu cukru a plátky citrónu. Takto pokračujte, až celou lahev naplníte. Uzavřete a nechte na okně

Continue reading…

Recept Pavla Provázka na chřestové ragú s fermentovanou ředkvičkou.

Než skončí chřestová sezóna, prozradíme Vám jednoduché a rychlé jídlo z jarních surovin. Může se podávat samostatně, ale je vhodné i jako příloha k rybám či drůbežím masům. 4 porce 500 g zelený chřest 200 g řapíkatý celer 150 g jarní cibulka 20 g bylinky 2 g sůl 2 g bílý pepř

Continue reading…

Certifikát výjimečnosti 2016

  RESTAURACE TUSCULUM ZÍSKALA OD TRIPADVISORU CERTIFIKÁT VÝJIMEČNOSTI PRO ROK 2016 Certifikát výjimečnosti vyznamenává podniky v pohostinství, které dlouhodobě poskytují skvělé služby. Ocenění je udělováno zařízením, která v minulém roce získávala od cestovatelů na TripAdvisoru konzistentně skvělé recenze. Děkujeme Vám.  

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien