TUSCULUM Karlovy Vary – Restaurace, kavárna, čajovna a penzion

RESTAURANT & PENSION

Vánoční dárek

Přijďte si odpočinout od předvánočního shonu. Udělejte radost sobě nebo svým blízkým zakoupením dárkového poukazu.

Symposium Culinary Prague

Po roce se naši kuchaři Pavel Provázek a Václav Balhar, opět zúčastnili této gastronomické akce roku. Letošní kuchařské hvězdy, které dorazily do Prahy, byli Albert Adria * (El Barri, Barcelona), Jan Hartwig** (Ateliér, Mnichov), Paul Pairet (Ultraviolet, Shangai), René Frank (Coda, Berlín), San-Hoong Degeimbre** (L’air du temps, Belgie), Magnus Ek**

Continue reading…

Svatomartinské menu

SVATOMARTINSKÉ MENU 11.11. Husí paštika, domácí brioška Husí kaldoun Husí roláda, červené zelí s malinami, kysané zelí, lokše Buchty s povidlama Cena: 690,- Kč Nutné rezervovat  

ZAČÍNÁME S PÁTEČNÍMI DEGUSTAČNÍMI MENU

Vážení přátelé, na žádost mnohých z vás, jsme se rozhodli věnovat pátky degustačním večerům. Tento pátek si můžete pochutnat na výběru z našeho stávajícího menu. Samozřejmostí je párování s víny a nebo s nealko nápoji. Menu se podává od 18 hodin. Doporučujeme si rezervovat stůl. PÁTEČNÍ DEGUSTAČNÍ MENU Amuse bouche

Continue reading…

Recept: Pražská šunka, křen, tvaroh

Pokud máte rádi klasický český předkrm šunkovou rolku s křenem. Tady máte modernější a velmi jednoduchou verzi tohoto pokrmu od našeho šéfkuchaře Pavla Provázka. Na 5 porcí budete potřebovat 500 g měkkého tvarohu, 100 g kysané smetany, 50 g šlehačky, 400 g pražské šunky, 1 g bílého pepře, 2 g mořské

Continue reading…

Pátek 5. 8. 2016 grilujeme od 18 hodin.

Grilovaná zelenina, bagetka s pestem 165 Kč ·· Pstruh s bylinkami, salát, bagetka s česnekem 240 Kč ·· Hovězí burger, domácí briošška, okurčička, pažžitková majonéza 195 Kč ·· Telecí steak, nové brambory, ajvar 350 Kč

Bezinková panna cotta s jahodami a kokoskou

Je tady sezóna bezinek a jahod a tak náš šéfkuchař Pavel Provázek upravil  recept panna cotty do nového menu. Bezinkový sirup 30 bezových květů 4 citróny 1 kg krupicového cukru Nejprve si musíme připravit bezinkový sirup. Do 2 litrů vychladlé převařené vody dáme oprané bezinkové květy. Přidáme omyté a na

Continue reading…

VÁŽENÍ A MILÍ HOSTÉ,

       jsme velmi potěšeni, že jste si vybrali právě naši rodinnou restauraci, původně čajovnu,  založenou v roce 1997.       Připravujeme pro Vás pokrmy vždy  z čerstvých, sezónních surovin a nepoužíváme žádné průmyslové polotovary. Klademe důraz  na masa z volného chovu od místních farmářů, stejně jako vejce a zeleninu. Všechna

Continue reading…

Recept Pavla Provázka na terinku z uzeného pstruha.

Vybrali jsme pro Vás další snadný recept našeho šéfkuchaře. Dodavatel Kv Ryby nám vozí pstruhy uzené na bukovém dřevě. Vyzkoušejte náš recept na terinku. Budeme potřebovat maso 5 uzených pstruhů, 0,5 l smetany, sůl, býlí pepř, kopr, citrónovou kůru, 5 plátků želatiny. Namočíme želatinu do studené vody. Obereme maso pstruhů

Continue reading…

Sorbet ze smrkových výhonků

Máme pro vás další velmi jednoduchý recept našeho šéfkuchaře Pavla Provázka. V květnu a červnu se sbírají výhonky ze smrku. Do velké sklenice dejte asi 3 cm vrstvu výhonků ze smrku a na ni slabou vrstvu cukru a plátky citrónu. Takto pokračujte, až celou lahev naplníte. Uzavřete a nechte na okně

Continue reading…

Recept Pavla Provázka na chřestové ragú s fermentovanou ředkvičkou.

Než skončí chřestová sezóna, prozradíme Vám jednoduché a rychlé jídlo z jarních surovin. Může se podávat samostatně, ale je vhodné i jako příloha k rybám či drůbežím masům. 4 porce 500 g zelený chřest 200 g řapíkatý celer 150 g jarní cibulka 20 g bylinky 2 g sůl 2 g bílý pepř

Continue reading…

Certifikát výjimečnosti 2016

  RESTAURACE TUSCULUM ZÍSKALA OD TRIPADVISORU CERTIFIKÁT VÝJIMEČNOSTI PRO ROK 2016 Certifikát výjimečnosti vyznamenává podniky v pohostinství, které dlouhodobě poskytují skvělé služby. Ocenění je udělováno zařízením, která v minulém roce získávala od cestovatelů na TripAdvisoru konzistentně skvělé recenze. Děkujeme Vám.  

Jarní menu Radka Davida

Karlovarská pobočka Asociace kuchařů a cukrářů České republiky pořádala v Restauraci Sweet Orient hotelu Carlsbad Plaza  seminář – Jarní menu Radka Davida. To neuniklo našemu šéfkuchaři Pavlu Provázkovi a tak sdílíme fotky s akce. Lektor Radek David je šéfkuchař restaurace La Veranda-Praha, Babiččina zahrada, La Veranda-Kyjev, síť restaurací Oliva-Kyjev, kapitán kuchařského

Continue reading…

Nový porcelán

Máme nový porcelán. Jsme restaurace, která si zakládá na lokálních surovinách a dodavatelích. A proto jsme zvolili karlovarskou porcelánku G. Benedikt.

Recept šéfkuchaře Pavla Provázka na jesetera z karlovarských sádek KV Ryby

Tentokrát jsme vybrali recept z aktuálního menu restaurace Tusculum. Filet z jesetera, polenta, zeleninové ragú, bazalková majonéza Recept na 4 porce 600 g filetu z jesetera 200 g polenty 500 ml mléka 100 g másla 40 g sýra Gran Moravia 1 lžička soli 1 lžička  čerstvě mletý pepř 1 svazek bazalky 2

Continue reading…

Recept Pavla Provázka na pstruha z karlovarských sádek KV Ryby

Jedno ze tří témat posledního ročníku Grand Restaurant Festivalu bylo „objevujme nové chutě“. Šéfkuchař restaurace Tusculum spojil českého pstruha a houby s asijskými ingrediencemi kafírových listů, citrónové trávy a kokosového mléka. Filet ze pstruha, raviola s houbami a rybí omáčka z kafírových listů a citrónové trávy Recept na 4 porce Těsto : 200g semolínová

Continue reading…

Velikonoční menu

Velikonocům se říká také svátky jara a tomu se přizpůsobuje velikonoční tabule. K Velikonocům neodmyslitelně patří maso z mláďat, vajíčka a jarní zelenina. A přesně tohle všechno najdete i v našem menu, které jsme pro vás připravili. Menu budeme podávat od pátku 25.3. do pondělí 28.3. Přijďte ochutnat: Terinku z

Continue reading…

Rezervujte si pětichodové menu s francouzskými víny. Goût de / Good France

Jak jsme již dříve informovali naše restaurace byla spolu s 10 dalšími podniky v České republice vybrána k účasti na projektu Goût de / Good France. Této události oslavující francouzskou gastronomii se 21. března 2016 zúčastní  1 500 restaurací z celého světa. Rezervace zde. Pokud si budete rezervovat stůl online,

Continue reading…

XX. Grand Restaurant Festival

Malé ohlédnutí za právě proběhlým Grand restaurant festivalem. Šéfkuchaři 93 prestižních restaurací z jubilejního XX. vydání Maurerova výběru Grand Restaurant nabídli ve 40 městech zvýhodněné degustace v kategoriích Gastronaut, Terroir a Inspirace. Festival navštívilo 32.430 hostů. První účast  naší restaurace se šéfkuchařem Pavlem Provázkem byla velmi úspěšná. Když vynecháme největší města

Continue reading…

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien