Kniha Kulinářské cesty po české republice

Kniha Kulinářské cesty po české republice

Restaurace Tusculum v Karlových Varech se nachází v centru historické části města, jen pár kroků od Mlýnské kolonády a léčebných pramenů. Dům zvaný „Tusculum“, v němž restaurace sídlí, byl postaven už v roce 1865 a majitelé se rozhodli název uchovat i pro restauraci. Původně byl podnik vůbec první čajovnou v Karlových Varech. Po patnácti letech pak interiéry byly přebudovány na současnou podobu restaurace.

Majitelé restauarace zároveň provozují biofarmu v Mírové, z níž restaurace Tusculum čerpá mnohé suroviny k přípravě jídel a je tak zaručena prvotřídní kvalita a čerstvost surovin. Z farmy pochází například zelenina či hovězí a telecí maso. Další potraviny, jakými jsou sýry, drůběží maso, ryby i mošty, pak místní šéfkuchař Pavel Provázek pořizuje od lokálních farmářů. Takto pečlivě vybírané suroviny se samozřejmě podepíší na kvalitě kuchyně, která je zde opravdu výjimečná. Menu nabízí skvělé pochoutky a zajímavé variace tradičních i netradičních chutí. Mohu-li Vám něco doporučit, pak je to kachna s černou čočkou Beluga a fermentovanými ředkvičkami – neotřelá kombinace chutí se spojuje do skvělého celku a vytváří úžasný gastronomický zážitek.

Tusculum nabízí krom skutečně vytříbené kuchyně, také příjemné rodinné prostředí a milou a příjemnou obsluhu, zkrátka vše zcela v souladu s klidnou atmosférou centra lázeňského města a tak byste jej po procházce na malebné karlovarské kolonádě určitě neměli minout!

image003