Panna cotta z uzeného pstruha

Panna cotta z uzeného pstruha

Vybrali jsme pro Vás další snadný recept šéfkuchaře Pavla Provázka. Dodavatel Kv Ryby nám vozí pstruhy uzené na bukovém dřevě. Vyzkoušejte recept na na Panna cottu z uzeného pstruha. Na 10 větších porcí budeme potřebovat maso z 5 uzených pstruhů, 1 l smetany, sůl, býlí pepř, citrónovou kůru, 10 plátků želatiny.

Namočíme želatinu do studené vody. Obereme maso pstruhů od kostí a kůže. Krátce provaříme pstruha ve smetaně ze solí, pepřem a citrónovou kůrou. Stáhneme ze sporáku a přidáme vyždímanou želatinu. V mixéru rozmixujeme a propasírujeme přes jemný cedník. Necháme vychladnout ve formě. My jsme servírovaly s máslovou brioškou a nakládanými hořčičnými semínky. Pokud je vám líto vyhodit kůže a kosti ze pstruha tak je provařte ve smetaně dochutíte podobně jako Panna cottu a poté  přeceďte do šlehačkové láhve. A máte bonus pěnu z uzeného pstruha.