Recept Pavla Provázka 2. festivalového chodu

Recept Pavla Provázka 2. festivalového chodu

Téma letošního Grand Restaurant Festivalu jsou superpotraviny. Superpofood, bohaté na vitamíny, přínosné pro imunitní systém, ideální pro pokožku. Superpotravinám se přisuzuje vše možné, jisté je však jedno, chutnají výborně. Náš šéfkuchař je zařadil do každého chodu. Recept jednoho z chodů prozradíme. Můžete přijít do konce února ochutnat. Rezervace GRF menu zde. A následně nás ohodnotit jak ve škole na stránkách Mauerův výběr.

Jelení kýta sous vide, šípková omáčka, bramborová kroketa s pohankou a lněným semínkem, vlašské ořechy s lahůdkovým droždím. Jelení kýtu vložíme do vakuovacího sáčku spolu se solí, pepřem, rozmarýnem a kapkou olivového oleje. Vaříme ve vodní lázni na 68°C. Dobu vaření přizpůsobíme velikosti masa počítejte minimálně 8 hodin. Z kostí, cibule, celeru, mrkve, červené řepy, šípků , červeného vína a másla uvaříme silnou omáčku. Uvařené brambory rozmačkáme spolu s uvařenou pohankou, namočeným a rozmixovaným lněným semínkem a solí. Tvarujeme krokety které obalíme v kukuřičné strouhance. Krokety usmažíme a pokládáme na směs pražených vlašských ořechů a lahůdkového droždí.