RESTAURANT TUSCULUM | Karlovy Vary

RESTAURANT

Kniha Kulinářské cesty po české republice

Restaurace Tusculum v Karlových Varech se nachází v centru historické části města, jen pár kroků od Mlýnské kolonády a léčebných pramenů. Dům zvaný „Tusculum“, v němž restaurace sídlí, byl postaven už v roce 1865 a majitelé se rozhodli název uchovat i pro restauraci. Původně byl podnik vůbec první čajovnou v Karlových Varech.

Continue reading…

Sezónní limonády v restauraci Tusculum

Důležitou součástí z naší široké nabídky jsou domácí limonády, které si sami vyrábíme podle sezónních možností. Na jaře se zaměřujeme především na sirup z výhonků ze smrčků, bezinkový, šeříkový, levandulový, mátový a také ze sedmikrásek. V létě si vychutnáte limonády z jahod, okurek, borůvek, rybízu, melounu, meruňky, nektarinek, lesních plodů

Continue reading…

Český rozhlas|Pochoutky|Pop-up menu#1|Tusculum

Tajemná večeře na neznámém místě. Pop-up restaurace slibují nevšední zážitek Nevíte, kam konkrétně půjdete, ani co se bude podávat. Koncept gastronomických pop-up večerů si hraje s momentem překvapení a má prakticky neomezené možnosti. Dobrodružní strávníci mohou dostat klidně až v den akce zprávu, kde se jednodenní akce koná. A může

Continue reading…

Certifikát výjimečnosti 2017

RESTAURACE TUSCULUM ZÍSKALA OD TRIPADVISORU CERTIFIKÁT VÝJIMEČNOSTI PRO ROK 2017 Certifikát výjimečnosti vyznamenává podniky v pohostinství, které dlouhodobě poskytují skvělé služby. Ocenění je udělováno zařízením, která v minulém roce získávala od cestovatelů na TripAdvisoru konzistentně skvělé recenze. Děkujeme Vám.

Pop-up menu #1 | Tusculum

Karlovarští šéfkuchaři Pavel Provázek (Restaurant Tusculum), Lukáš Paluska (Carlsbad Plaza), Rudolf Špaček (Hotel Salvator) a Magda Betlachová (Bistro Pelant),připravili zážitkové menu s 10 chody, vinným párováním a hudební selekcí Špagyho a Silent Cuta. Do posledního místa vyprodaná akce Pop-up menu #1 dopadla skvěle, skončila aplausem hostů. Děkujeme za fotografie Tomáši

Continue reading…

Pop-up menu

Náš šéfkuchař Pavel Provázek oslovil několik známých karlovarských kuchařů k uspořádání společného degustačního menu. Jako první bez váhání nápad přijali Rudolf Špaček (Hotel Salvator), Lukáš Paluska (Carlsbad Plaza) a Magda Betlachová (Bistro Pelant). O této akci s názvem Pop-up menu se postupně odkrývali podrobnosti. Teď už je vše prozrazeno a

Continue reading…

Velikonoční menu 15.4. – 17.4. | 600 Kč

Krém z medvědího česneku, zastřené vejce 65 Kč Husí foie gras, hráškové pyré, redukce z pomeranče a zázvoru 240 Kč Jehněčí ragů, špenátová nádivka v listovém těstě 360 Kč Velikonoční mazanec 55 Kč

Zlatý kuchař – Volba veřejnosti 2016

Chcete li hlasovat pro našeho šéfkuchaře v anketě Zlatý kuchař. Stačí na http://gastroahotel.cz/zlaty-kuchar-hlas-verejnosti-2016/  v nominaci vyplnit Pavel Provázek a restaurace Tusculum.

Michelinský šéfkuchař Pierre Leotard opět u nás v Tusculum

Děkujeme našim zaměstnavatelům, že nám umožňují se neustále rozvíjet. Opět jsme mohli v restauraci přivítat michelinského French chefa Pierra Leotarda. Pierre nás tentokrát zasvětil do přípravy kachních a husích foia gras na francouzský způsob a výborných desertů. Rovněž přislíbil účast na tématickém večeru, který pro Vás připravujeme. Těšíme se ,že

Continue reading…

Skončil VIII. ročník Grand Restaurant Festivalu

93 restaurací z 36 měst a ze všech 14 krajů, které byly vybrány z celostátní nezávislé ankety Maurerův výběr Grand Restaurant, připravovalo od poloviny ledna do konce února 2017 speciální degustační menu za zvýhodněnou cenu. Kuchaři z celé republiky se nechali inspirovat tématem letošního ročníku “Baroko na talíři” Druhá  účast

Continue reading…

Sobota 4.3.2017 zavřeno

Trénink, školení Pierre Léotard – Training and Consulting company in French gastronomie

Představujeme naše dodavatele #3 | Moštárna Louny

Moštárna Louny Přinášíme vám to nejlepší z vynikajícího ovoce a zeleniny našeho regionu. Vychutnejte si exkluzivní kombinace chutí!

Vážíme si vaší zpětné vazby

Vážení hosté, děkujeme vám za vaše kladné reakce na našich webech. Recenze, hodnocení, známkování a sdílení nám přibývají. Tady nás najdete : TripAdvisor | GrandRestaurant | Restu | Facebook | Instagram | Google+ | Foursquare | Zomato | Twitter | Yelp

Představujeme naše dodavatele #2 | Zephyr

Farma Zephyr Firma je rozložena na rozhraní chebské pánve a Krušných hor v oblasti Smrčiny a Bavorského lesa, přímo na hranici s Bavorskem. Je rozdělena na tři samostatné výrobní jednotky. Na kopci u obce Libá v oblasti LFA je 100% ekologická farma Hůrka u Libé pro odchov krav bez tržní

Continue reading…

Informace o akcích v Tusculum

Restaurace je 14 . 2. od 17 hodin na Valentýna obsazena. Možnost je si stejné menu rezervovat na oběd. Doporučujeme, pokud využijete rezervační portál Restu, psát do poznámek Valentýn. Stále si můžete do konce února rezervovat menu v rámci Grand Restaurant Festivalu na stránkách Maurerův výběr. Také si můžete rezervovat

Continue reading…

Představujeme naše dodavatele #1 | KV Ryby

Prodej živých ryb kvryby.cz Připravujeme pro Vás pokrmy vždy z čerstvých, sezónních a lokálních surovin. Sádky v Karlových Varech čerstvé sladkovodní ryby v té nejvyšší kvalitě.

Valentýnské menu v Tusculum 14. 2. 2017

Amuse bouche · Avokádový tartar s ořechovou brioškou · Mořský vlk v pistáciové krustě s redukcí z paprik · Králíčí roláda, bramborový nok plněný pancettou, zeleninový závitek nebo Štika, kaštanové pyré, batátová sláma, espuma z červené řepy · Dortík Pavlova s citrónovým krémem a malinami 650 Kč K menu láhev

Continue reading…

Bilance úspěchů naší restaurace

V roce 2015 naše mateřská firma Sedlecký kaolin a.s. zakoupila farmu v Mírové. Což podpořilo náš koncept lokálních a farmářských produktů o sezónní zeleninu v bio kvalitě z vlastních zdrojů. Na doporučení hodnotitelů jsme byli zařazeni do Maurerova výběru Grand Restaurant. Díky tomu se již podruhé úspěšně účastníme Grand Restaurant

Continue reading…

  • 1 2 4