Olomóc × Vary | Food & Drink

Olomóc × Vary | Food & Drink

Náš kapitán a kreativec Pavel Provázek se na stáži v olomouckém Entrée seznámil s podobně naladěnými lidmi a tak vznikl nápad zorganizovat společnou akci. Pavel připraví amuse bouche a společně s Jirkou i sýry, též udělá fotky, grafiku, playlist a již tradičně vyrobí nějaké to nádobí k zajímavému platingu a část nealko-párování. Pozval Jiřího Dittricha bývalého sous-chefa restaurace Entrée a současného chefa Steak restaurantu v Olomouci. Entrée restaurant je známý díky šéfkuchaři Přemkovi Forejtovi. Jirka prošel mnoha restauracemi například La Bouchée, Koishi (Brno). Stáže absolvoval v La Fleur (Paříž), La Degustation bohéme bourgeoise *(Praha), L’autre pied *(Londýn). Přijede se třemi svými recepty s pracovním názvem funky semafor. Okurkové dashi – zelená, nudle Hokaido – oranžová, hovězí teriyaki –-červená. Dále z olomoucké Entrée pozval sommeliera Ondru Olexu, pro kterého je víno opravdová vášeň. Na karlovarské straně přizval k prezentaci vín F&B managera z Luxury Spa Hotelu Olympic Palace Martina Krýsla. Martin 14 let působil v Německu, mimo jiné v michelinské restauraci Kastell v hotelu Burg Wemberg. Řadu let strávil v karlovarském Grandhotelu Pupp jako restaurant manager. Nealko-párování z olomoucké strany doplní nadšenec různých experimentů míchaných nápojů Brigit Ročnáková barmanka z Entrée týmu. Dále se na akci budou podílet nově upgradovaný tým restaurace Tusculum. Kuchař Kamil Krauze, který se po 17 letech ve Spojených státech, kde působil v New Yorku (Nikkei of Peru), na Floridě a na Hawaji (Morimoto), usadil u nás v Tusculu. Připraví rybí chod ovlivněný peruánskou kuchyní. Dalším novým členem našeho týmu je kuchař Marek Bylok, který i se svou manželkou Kristýnou působil dlouhou dobu v pražském Café Imperial Zděňka Pohlreicha. Na akci společně připraví desert a petit four. Posledním novým členem týmu je barman Milan Osten, který dlouhou dobu pracoval v Bechers baru Grandhotelu Pupp a teď ho potkáte v Tusculu. Milan namíchá welcome drink. Dalšími koho potkáte z našeho týmu budou Denisa Beránková, Jan Muller, Lenka Provázková….Cuvée 2019 směs lidí z různých měst, s několika chody a různými víny, prostě směs 2019. Od 18 hodin 6.9. 2019 v restauraci Tusculum. Rezervace a včasný příchod nutný děkujeme. Menu 1290 Kč, vína 700 Kč, nealko 300 Kč.

Vyprodáno!