Recept: Pražská šunka, křen, tvaroh

Recept: Pražská šunka, křen, tvaroh

Pokud máte rádi klasický český předkrm šunkovou rolku s křenem. Tady máte modernější a velmi jednoduchou verzi tohoto pokrmu od našeho šéfkuchaře Pavla Provázka.
Na 5 porcí budete potřebovat 500 g měkkého tvarohu, 100 g kysané smetany, 50 g šlehačky, 400 g pražské šunky, 1 g bílého pepře, 2 g mořské soli, 100 g křenu a 8 g plátkové želatiny.
Nejprve si namočíme do studené vody želatinu a necháme nabobtnat. Na dno formy vyskládáme přes sebe plátky šunky. V ohřáté šlehačce rozpustíme želatinu
a smícháme s tvarohem, kysanou smetanou a křenem. Přidáme sůl a pepř a navrstvíme na šunku. A na směs opět naklademe plátky pražské šunky. Dáme vychladit. My tento recept
zařazujeme pro skupiny co chtějí české menu.  Podáváme s pudrem z červené řepy, lichořeřišnicí a kváskovým chlebem.

DSC_0616