Pražská šunka, křen, tvaroh

Máte rádi klasický český předkrm šunkovou rolku s křenem? Tady máte modernější a velmi jednoduchou verzi tohoto pokrmu od našeho šéfkuchaře Pavla Provázka.

Na 5 porcí budete potřebovat:

  • 500 g měkkého tvarohu,
  • 100 g kysané smetany,
  • 50 g šlehačky,
  • 400 g pražské šunky,
  • 1 g bílého pepře,
  • 2 g mořské soli,
  • 100 g křenu
  • 8 g plátkové želatiny

Nejprve si namočíme do studené vody želatinu a necháme nabobtnat. Na dno formy vyskládáme přes sebe plátky šunky. V ohřáté šlehačce rozpustíme želatinu
a smícháme s tvarohem, kysanou smetanou a křenem. Přidáme sůl a pepř a navrstvíme na šunku. A na směs opět naklademe plátky pražské šunky. Dáme vychladit. Podáváme s pudrem z červené řepy, lichořeřišnicí a kváskovým chlebem.

tvorba webu -aw-