Recept Pavla Provázka na terinku z uzeného pstruha

Vybrali jsme pro Vás další snadný recept našeho šéfkuchaře. Dodavatel KV Ryby nám vozí pstruhy uzené na bukovém dřevě. Vyzkoušejte náš recept na terinku.

Budeme potřebovat:

  • maso 5 uzených pstruhů,
  • 0,5 l smetany,
  • sůl,
  • bílý pepř,
  • kopr,
  • citrónovou kůru,
  • 5 plátků želatiny

Namočíme želatinu do studené vody. Obereme maso pstruhů od kostí a kůže. Zahřejeme smetanu tak, aby se nám v ní rozpustila želatina. V mixéru rozmixujeme rybu, smetanu, sůl, pepř. Na závěr přimícháme nastrouhanou citrónovou kůru a kopr. Necháme vychladnout ve formě. My jsme servírovali s kváskovým chlebem a salátem z rokety, špenátu, hluchavky, lístků červené řepy a květu cukety.

tvorba webu -aw-