13 července, 2018
Recept na jeden z nejoblíbenějších chodů z roku 2015.
Vepřovou panenku odblaníme, utáhneme do fresh folie nebo pytle do vakua a vaříme hodinu při 58 °C.
Nakrájenou mrkev udusíme do měkka se solí, zázvorem, citrónem, medem a máslem. Poté rozmixujeme do hladkého pyré.
Z vepřových kostí, cibule a červeného vína uděláme silnou omáčku. Kosti s cibulí upečeme do hněda, pak přidáme víno a restujeme. Dále přidáme vodu a táhneme na mírném ohni celý den. Přecedíme a redukujeme. Ve finále dochutíme a zašleháme máslo.
Nakrájenou červenou řepu sušíme v sušičce na 35°C 2-3 dny. Následně rozmixujeme a prosejeme přes jemné sítko.
Uvařenou panenku krátce prohřejeme na pánvi s máslem a bylinkami. Osolíme, opepříme a nakrájíme na špalíčky.